Jak wykorzystać ?

Enzymy w probówce pracują tak samo jak w żywym organizmie. Umożliwiają tworzenie, przekształcanie lub rozpad niezliczonej ilości substancji. Znajdują one zastosowanie w wielu dziedzinach np. przy produkcji specyficznych środków spożywczych, czy w przemyśle chemicznym – jako wzmocnienie środków piorących.

Enzymy są wszechstronnymi substancjami, na przykład amylaza – enzym, który jest produkowany w śliniance, w tym przypadku uzyskiwany z grzybów wykorzystuje się przy produkcji piwa i wódki ze zbóż. Z kolei w mieszankach z innymi enzymami, amylazy stosowane są w leczeniu reumatyzmów, przy podrażnieniach obrzękowych oraz w chorobach zwyrodnieniowych stawów i kręgosłupa, a także w zapaleniach oskrzeli i zatok przynosowych.
Przy właściwym dawkowaniu i precyzyjnym stosowaniu enzymów osiąga się zdumiewające sukcesy w profilaktyce i leczeniu zupełnie odmiennych schorzeń.

www.witaminy-mineraly.pl
www.zdrowe-odzywianie.info.pl
www.annaszubert.pl
www.sklepzdrowia.org

www.grzybica.org
www.luteina.org
www.nopal.pl

Leave a Reply